недеља, 10. март 2013.

Horor prica br 5

1889.godine u Cikagu Dzejn Adams i Elen Gejts Star su osnovale kucu Hull (Hull-House) koja je postala poznata po tome sto je postala prihvatiliste za siromasne imigrante: Italijane, Irce, Ruse, Grke, Poljske Jevreje, Nemce...

U prihvatilistu su postojali vrtic, umetnicka galerija, biblioteka, skola, pozoriste...

Hull je imao oko 13 zgrada.


Na pocetku 20.veka (neki izvestaji navode 1913.godinu) pronela se glasina da je deformisana beba ostavljena na pragu Hull-a. Za nesrecno dete su cak govorili da je sin Djavola. Imao je rogove, zasiljene usi, rep, krljust po kozi, mogao je da hoda, govori i leti jos od samog rodjenja.

Ljudi su sa svih strana navirali u Hull kako bi videli dete.


Postoji nekoliko legendi o rodjenju djavolske bebe i sve se razlikuju jer su ih govorile razlicite etnicke grupe.

Po legedni koju su prepricavali Irci i Italijani katolici, bebu je rodila devojka koja se udala za ateistu. U toku trudnoce, buduca majka je u kuci okacila sliku Device Marije. Muz je pocepao sliku kada ju je video i zakleo se da ce pre prihvatiti djavola za dete nego ikonu u kuci.

Po legendi koju su pricali Jevreji, beu je rodila zena koja je lagala rabina i predstavila svoje drugo dete kao prvorodjeno, ne spominjuci prvo dete koje je rodjeno u vanbracnoj zajednici. Njeno trece dete je bila beba djavola.


Dzejn Adams je bezuspesno pokusavala da ubedi ljude da nikada nije ni postojala ta beba.

Нема коментара:

Постави коментар